Uutta kohti verkoston voimin

 

Lapsuuden toiveammattejani olivat muun muassa hevostenhoitaja, näyttelijä ja lääkäri. Onneksi minusta tuli kielipalveluyrittäjä – kirjoittaminen ja kääntäminen ovat nimittäin portteja monenlaisten aiheiden äärelle. Tekstejään takova sanaseppä on kuin tietoa etsivä kameleontti, joka muuntaa ilmaisutapaansa toimeksiannon mukaan asettuen tekstin kohderyhmän tai oletetun lukijan nahkoihin, mutta toisaalta myös toimeksiantajansa asemaan. Hän avartaa joskus sisältöosaamistaan hämmästelemällä valokaariuunin sähinää valimolla, kysyy toisinaan termiapua joltakulta pahaa-aavistamattomalta insinööriltä, nuuskii kirjastossa, soluttautuu kuunteluoppilaaksi teknillisen yliopiston kurssille tai osallistuu muina naisina Hitsaustekniikan ammattilaispäivään.

Eri aloihin liittyvistä seikkailuistani huolimatta on todettava, että omat ydinintohimoni kytkeytyvät nimenomaan kieleen, kirjoittamiseen ja ihmisen mieleen – siihen, että saan olla siltana aiheen ja lukijan välillä tai kertoa hyvän tarinan, oli se sitten omakohtaisesti koettu tai jonkun muun elämästä. Kun tietää ”oman juttunsa”, voi alkaa hyvillä mielin rakentaa toimivaa yhteistyötä myös muiden osaajien kanssa.

Viime kuukaudet ovat tuoneet ammatilliseen elämääni uutta sykettä, jonka tulos on nähtävissä tällä uudistuneella verkkosivustollani: toivon nimittäin voivani jatkossa palvella asiakkaitani yhteistyöverkoston kanssa, sillä näin voimme yhdistää eri kielten osaamista ja eri alojen asiantuntijuutta tehokkaasti erityyppisissä tekstiprojekteissa. Verkostoni mahdollistamista palveluista voit lukea lisää kohdasta Palvelut.

Tämän blogin tarkoituksena on puolestaan koota yhteen ajatuksia kielestä, viestinnästä ja vuorovaikutuksesta – joskus omilta näppäimiltäni, toisinaan taas vierailevien kirjoittajien näkökulmista.

Tervetuloa lukemaan!

Paula Erkintalo